Genootschap voor fruit

Voor de opleiding Grafisch vormgeven heb ik voor het fictieve 'Genootschap voor Fruit' een poster en voertuig belettering gemaakt met as doel het ten van meer fruit. De opdracht is om met gescheurde (of geknipte) papieren vormen een sterke, evenwichtige compositie met vrijstaande fruitvormen te maken. De vormen moeten uiteindelijk gedigitaliseerd worden en voor prepress klaar worden gemaakt.

Belangrijke onderdelen in de uitvoering van de opdracht was het maken van ideeschetsen en doen van vorm onderzoek. Met behulp van het knippen en scheuren van papier moest er een gebalanceerde lay-out worden gemaakt.

Client: Genootschap voor Fruit (scole project)
Designed: february 2018

book

Enkele schetsidee├źn uit mijn conceptenboekje

Het idee achter mijn ontwerp is een vrijstaande fruitvorm waarbij alleen restmateriaal 'de schil' van het fruit na het eten ervan overblijft. Het scheuren van papier geeft het effect van het schillen van een appel of het met je nagels pellen van een mandarijn. Door beide fruitsoorten in het ontwerp samen te voegen krijg je een apart compositie. Om vorm en typografie in Balans te houden heb ik een eigen gescheurde letteren gemaakt die ook het 'schillen/ pellen' van fruit in zich heeft.

Some of the studies with ripped paper shapes en lettering