De smaak van Mexico Kookboek

Voor de uitgeverij Cornoleon moeten er drie kookboekjes worden vervaardigd met als titel "de smaak van Mexico". De boekjes zijn onderverdeeld in vlees vis en vegetarische gerechten.

Bij deze opdracht is het van belang een goede layout te maken en gebruik te maken van een stramien om beeld en tekst op te maken. Ook moet er een redelijke relatie bestaan tussen de omslag en het binnenwerk van de uitgave.

De Mexicaanse keuken is sterk beïnvloed door de Spaanse, Mayen en Azteek keuken. In kleine dorpen kookt de vrouw voor het gezin en maakt meer dan nodig is, aangezien er altijd onverwacht gasten kunnen komen. De restjes worden vaak de volgende dag verkocht. Men schilders het menu op de muur of op een bord en eten maar.

Voor de vormgeving ben ik dan ook uitgegaan van die ruw gestucte muur. Voor de vormtaal heb ik me laten inspireren door de petrogliefen die de Asteken en Maya's op stenen achterlieten. Voor de kleuren is gekozen voor rood (vlees) blauw (vis) vega (groen).

Client: De Cornoleon Uitgeverij (score Project)
Designed: between march and april 2018

cookbook sketch

onderstaand de uitgave van de 3 kookboeken vlees, vis, en vegetarische gerechten

cookbook uitgaves

Onderstaand gallery bevat de Spread van het kookboek visgerechten.